Over ons

Garage Winters is gevestigd op industrieterrein De Hagen in Vollenhove. Bij ons kunt u terecht voor onder andere alle voorkomende reparaties, kleine en grote beurten, APK, aircoservice en voordelige banden.

Al sinds 1966 staan bij ons kwaliteit en service voorop. In al die jaren hebben wij een grote expertise en vakkunde opgebouwd waarmee wij u graag van dienst willen zijn.

Bij ons is een vriendelijke en persoonlijke benadering nog wel vanzelfsprekend. Over het algemeen geldt bij ons: ’s morgens uw auto brengen is ‘s avonds klaar.

Garage Winters sinds 1966

Garage Winters werd bijna een halve eeuw geleden gevestigd op Doelenstraat 9. Hendrik (vader van Hein) en Gerrit Winters (vader van Henk) stopten met het kolenbedrijf omdat steeds meer huishoudens in Vollenhove aardgas gingen gebruiken. Men startte toen in 1966 met de verkoop van benzine aan de Doelenstraat bij de zogenaamde “Vrije Pomp”. Dit heette een Vrije Pomp omdat de hele installatie eigendom was van de pomphouder. De maatschappij hoefde dus alleen maar brandstof te leveren en daardoor was de inkoopprijs gunstig. De prijs van de brandstoffen aan de pomp bij Winters was dan ook zeer concurrerend. Naast de groeiende vraag naar brandstof groeide in deze periode ook de vraag naar auto gerelateerde producten zoals olie, lampen, uitlaten en diverse accessoires. Er werd dan ook gestart met de verkoop van deze producten op de locatie aan de Doelenstraat.

Henk is in 1976 en Hein in 1981 bij het bedrijf gekomen. Beide hebben een autotechnische opleiding gevolgd. Aan de Doelenstraat hebben vervolgens diverse uitbreidingen plaatsgevonden. De brandstofvoorraad is vergroot en de shop werd sterk vernieuwd en uitgebreid.

Benzinestation

In 1992 werd het benzinestation aan de Flevoweg overgenomen en één jaar later volledig vernieuwd met bijvoorbeeld de toevoeging zelfbediening. Het benzinestation werd toen de eerste locatie waarop men in Vollenhove kon pinnen. Na 15 jaar werd besloten dit benzinestation af te stoten en werd de focus gelegd op de werkplaats aan de Hagen.

Verhuizen

Het garagebedrijf groeide uit zijn voegen in de Doelenstraat en om aan alle nieuwe eisen te kunnen voldoen werd er in 1996 een nieuw pand aan de Hagen gebouwd. Dit alles op een terrein van 3000 m². Deze werkplaats is van begin af aan ruim opgezet met onder andere 4 hefbruggen, een in de vloer geïntegreerde remmenbank en vooruitstrevende apparatuur.

Verbouwing

In 2014 bleek dat de vele werkzaamheden meer ruimte vereisten. De werkplaats is namelijk met 110 vierkante meter uitgebreid. Deze ruimte is voorzien van een ruime zolder om meer winter- en zomerbanden te kunnen stallen.

Tevens is een goederenlift geplaatst welke de mogelijkheid biedt 4 bandensets per keer te liften. De verbouwing biedt daarnaast de mogelijkheid een extra brug te plaatsen en er is een speciale airco- en elektronicaruimte ingericht om de steeds gecompliceerdere auto´s te kunnen blijven repareren en diagnostiseren. Eerder dat jaar zijn er een drietal nieuwe hefbruggen aangeschaft waarmee de zwaardere auto’s zoals busjes en campers kunnen worden gelift.

Historie